Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zdravila za pritisk pri dojenju

Zdravila za pritisk pri dojenju

Pozdravljeni,
V 35t. Sem dobila povišan pritisk in s tem terapijo Dopegyt 500mg na 8h. Ko sem v 37t rodila je pritisk narasel tako da sem poleg Dopegyta na 6h dobila še Cordipin retard 20mg na 12h. Pritisk se pocasi umirja tudi terapija je D. Nazaj na 8h, Cordipin pa samo še ob polnoči.
Zanima me ali se preko dojenja, terapija prenaša tudi na otroka? Ker ko otroka dojim, kmalu postane ves pospan, ali je res samo tako len za jesti oz. Zaspanček. Ker mleka mislim da imam dovolj. Star je 3 tedne.

Hvala za odgovor, lep pozdrav.

Seveda se zelo mahen delež zdravil prenaša v materino mleko. Ker pa ste rodili v porodnišnici in so vas obravnavali strokovnjaki, ki se ukvarjajo s porodništvom (nosečnost, porod, poporodno obdobje) in vedo, kako in s čim se zdravi visok pritisk tako pri nosečnici kot pri doječi materi, ste dobili ustrezna zdravila, ki najmanj škodljivo vplivajo na dojenčka.
Tudi sicer dojenčki mater, ki ne jemljejo nobenih zdravil, postanejo zaspani, večkrat zaspijo med dojenjem in jih je treba vzpodbujati.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close