Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija hudi krči

hudi krči

Spoštovani,
Imam puncko,staro 4,5 meseca. Je polno dojena.Porodna teza 3650,zdaj ima pri 4,5 cca 7300. Na začetku se je dojila na 3h,od 3.meseca dalje pa se doji na 2h tako podnevi,kot tudi ponoči.
Problem so hudi krči. Od 8. dneva dalje do danes.Na začetku je bilo zelo hudo,kričanje po 6h v kosu,vecinoma pozno ponoci,včasih tudi čez dan.
Kupčke podira redno, edino ponoci jo dojim leže in ne podiram,ker se takoj zbudi in ne more zaspati.,spi namreč zaradi tega zelo slabo,od rojatva ni spala vec kot 4h v kosu-še to redko.
Skoraj vsaka plenička je pokakana,od rojstva naprej kaka 4-5x na dan.Blato je vecinoma gor čične barve,včasih malo zeleno, vmes so koščki kot laski-ampak ne vedno. Kaka skoraj vedno med dojenjem,imam občutek da jo kar zašraufa in sliši se kot tekoče odvajanje.Opazila sem,če med dojenjem ne kaka,da jo potem muči,prdi in joka.
Od 3.meseca dalje je za polovico boljśe.Ampak je še vedno hudo. vmes je kak dan,ko se zgodi da joka le 15 minut,drugace pa 2-3h kričanja.
Res sem že obupala,da bo kdaj boljše. Bi lahko bila kakšna laktozna intoleranca?
Sprobala sem vse,Sabaimplex,Coliprev,dajem ji biogayo z vit d, homeopatske granule colikind-nic ne pomaga. Da jo vsaj malo pomirim dajem vetrovne kapljice.
Sama ne uzivam zelja,fizola, vmes sem se izogibala tudi mlecnim izdelkom.- Sprobala sem tusi Bownovo,kraniosakralno th-nič ni pomagalo.
Je mozno da ji moje mleko ne odgovarja?
Naj povem,da imam tudi sama občasno bolj tekočo prebavo .
Strah me je,da ima laktozno intoleranco in da bom morala prenehati dojiti.Aliti znaki ustrezali?
Bi uvedba goste hrane lahko izboljšala stanje,naj probam začeti?
Prosim vas za nasvet,ker ne vem več kaj narediti:((
Hvala Vam!

Neprenašanje materinega mleka zaradi intolerance na človeško mleko je zelo redko stanje. Pogosteje pač pri uživanju kravjega mleka.
Potrebno je izključiti gastroezofagealni refluks in zdraviti vnetje želodčne sluznice, če se posumi na to stanje.
Prava pot je otrokov pediater, ki ob neuspevanju pridobivanja na teži in sumljivih znakih napoti k specialistu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close