Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 10 letnik in vrtoglavica

10 letnik in vrtoglavica

Pozdravljeni!

Moj fantek je star 10 let in 5 mesecev…zdrav živahen fant, ki komaj čaka da se vrne v šolo. Velik je 150 cm in težak 35kg.
Včeraj popoldan je potožil da se mu vrti, ko sem ga prijela za roko je bil ves vlažen, lepljiv…rekel je da se nu tudi rahlo tresejo noge…v obraz ni bil bled…nič ga ni bolelo…le posipala ga je vročina, vrtoglavica in občutek šibkosti.
Zmerila sem mu pritisk in je bil 100/61 in 97 utripa. Hitro sem mu dala vodo in potem sva ugotovila da cel dan bi nič pil. Lulal je na zadnje zjutraj, to pa se je dogajalo po 17.uri. Ko se je napil se je takoj počutil o.k. Danes je bil normalno živahen, normalno jedel…je pa danes popoldan po fizični aktivnosti (teklo je od njega, tako je divjal) spet rekel da je čutil rahlo šibke noge, ko je pa pil je pa bilo takoj bolje.
Verjetno se že malo nakazuje pubrteta, ker se na obrazu pojavi kdaj pa kdaj ķakšen mozoljček.
Ker sem precej panične sorte, me zelo skrbi da ni kaj narobe.
Prosim za nasvet…je to lahko samo od premalo zaužite tekočine ali…

Hvala in lepo pozdrav!

Polona

Po dveh neznačilnih dogodkih ni mogoče postaviti diagnoze ali reči, da ne gre za nič posebnega ali pa za kaj posebnega. Skrbite, da otrok dovolj pije in ob ponavljanju težav se obrnite na otrokovega izbranega zdravnika.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close