Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Gibalni razvoj enoletnika

Gibalni razvoj enoletnika

Spoštovani, na vas se vljudno obračam za mnenje glede gibalnega razvoja sinčka , ki je včeraj dopolnil eno leto.

Razvojno ambulanto obiskujeva nekje od njegovega 6. meseca starosti, ko sva bila na mojo željo poslana zaradi ekstenzijskega vzorca … na prvem pregledu so nama povedali, da je otrok hipoton z asimetrijo.

Rojen teden dni čez rok, porod vse b.p …

Redno smo ( pred epidemijo) hodili na fizioterapije , kjer razen tega, da je otrok hipoton, ne vidijo drugih skrbi, naslednjega termina zaradi epidemije se nimava …

Včeraj je tako dopolnil eno leto in pri tem :
– se ne posede sam ( pasivno pa sedi sam, a se rad vrže vznak, ga pa ne posedalo, ga pustimo na trebuščku večino časa )
– ne kobaca , se pa plazi po trebuščku po vojaško , ali pa nazaj ( medenico nekoliko na momente dvigne, se postavi na vse štiri za nekaj sekund , potem pa gre rajši spet po trebuščku )
– ne vstaja ob opori, se ne dviga,
– ne opira se na nogice, če ga postavimo na nogice ( morda kdaj za sekundo, dve )

Sicer zelo zvedav in živahen, dobrovoljen otrok , …vaje doma izvajava redno po nasvetih fizioterapevtke, novega termina za obisk glede na razmere se nimava…

Vesela bom vašega mnenja ali sem lahko brez skrbi , četudi se otrok pri enem letu se ne poseda sam in ne dviguje ipd? Ali je to pričakovati pri hipotonih otrocih ?

Velika hvala za vaš odgovor

Hipotoni otroci, ki jim ni nudena pravočasna in pravilna nevrofizioterapija, kasneje in malce bolj nerpavilno osvojijo gibalne vzorce. Svetujem čimprejšnjo vključitev v nevrofizioterapevtsko obravnavo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close