Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sedenje 10 mesecev

Sedenje 10 mesecev

Pozdravljeni,

Sin je star 10 mesecev, samostojno sedi ze od 6 meseca starosti. Zadnji mesec opazam da ne sedi vzravnano, tako, kot sedijo ponavadi dojencki, ampak bolj ukrivljeno. Opazam da se zna poravnati, da sedi vzravnano, ko seveda sam zeli ali mi kaj zeli pokazati. Na zacetku te drze nisem niti opazila oz. se nisem pretirano poglabljala v to.
Plazi se samo po “vojasko” ce ga postavim na kolena z izstegnjenimi rokami, se bo nekaj casa zibal v tem polozaju potem pa bo sel na trebuscek in se plazil po svoje. Ce ga postavim na noge, ze lepo stoji ob opori, sam se na noge postaviti se ne zna.
Zanima me, ce je taksno sedenje normalno? Pripela sem sliko iz interneta, podobno sedi moj sin. In ali je kaj narobe ce se otrok ne plazi po vseh stirih?
Zivim v tujini, fizioterapij tu nimajo, otroka pogleda pediater samo ce je resno kaj narobe in ce ne bi hodil do 18 meseca.

Najlepsa hvala za vas odgovor.

[attachment=0]Screenshot_20200522-131728_Google.jpg[/attachment]

Gre še za “nezrelo” sedenje s poudarjeno ledveno krivino, kar pogosto vidimo pri otrocih, ki se ne znajo sami posesti in ki zato tudi ne zmorejo štirinožnega kobacanja ter vstajanja iz pokleka. Morda gre za slabšo napetost trebušnih mišic, posledično tudi ledvenih obhrbteničnih mišic. Obravnava pri razvojnem fizioterapevtu bi hitro popravila ta manjši primanjkljaj. Pisnih navodil za ukrepanje ni mogoče dati, to vam res mora nekdo pokazati.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close