Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Malček ne more zvecer zaspati

Malček ne more zvecer zaspati

Pozdravljeni. Imam 7 mesecev starega sina. Zadnji teden zvecer ob uri za spanje noce zaspat. Cez dan spi 2x po uro do uro in pol. Spat greva ob 19.30. ima tri obroke goste hrane. Vecerja ob 18 uri. Do sedaj je normalno zaspal. Vcasih sam, vecinoma pa med dojenjem. Zadnji teden pa nikakor ne zaspi. Ne pomaga niti nosenje po rokah. Na rokah se zvija, med dojenjem ne zaspi. Nekaj casa se doji, potem se zacne odstavljat. Joce in se vrti iz hrbta na trebuh in obratno. Niti sekunde ni pri miru. Joce in jamra. Z glavo rine v jogi. Vsak dan je huje. Zobkov se nima. Je mozno da je to zaradi zobkov? Vidi se zaenkrat se nic, da bi bil kaksen zobek viden. Zvecer mu dam zlicko calpola, vendar ne pomaga. Ko mu uspe zaspati je zelo rahlega spanja. Se ves cas premika in obraca. Zbuja se nekje na 2 ure, vendar takoj zaspi nazaj na dojki. Kaj se lahko storim, da bomo lazje zaspali?

Verjetno gre za prehodno prilagajanje dolžine potrebnega spanca. Dva daljša spanca sta mu morda preveč, en pa premalo. Seveda tudi izraščanje zobkov lahko pripomore k nemiru. Odsvetujemo pogosto uporabo paracetamola oz. katerihkoli zdravil.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close