Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pekoče žrelo

Pekoče žrelo

Pozdravljeni, od včeraj se mi pojavlja pekoča bolečina v žrelu. Drugih simptomov nimam (nimam povišane temperature, kašlja, izcedek iz nosu). Na zadnjem delu žrela so vidne manjše bunkice. Mogoče veste, kaj je vzrok bolečine? Ali gre mogoče za simptom Korona virusa? Pošiljam fotografijo za boljšo predstavo. HVALA za odgovor.

Pozdravljeni, od včeraj se mi pojavlja pekoča bolečina v žrelu. Drugih simptomov nimam (nimam povišane temperature, kašlja, izcedek iz nosu). Na zadnjem delu žrela so vidne manjše bunkice. Mogoče veste, kaj je vzrok bolečine? Ali gre mogoče za simptom Korona virusa (zanima če bi se morala izolirati)? Pošiljam fotografijo za boljšo predstavo. HVALA za odgovor.

Spoštovani,

na slikah je žrel orahlo rdeče – rahlo vneto (z razširjenimi žilicami). Najverjetnejši vzrok je virusna okužba, v času pandemije seveda najverjetneje korona virus. Bolečina v žrelu je eden izmed znakov COVID-19. Zagotovo boste vedeli le, če vas bodo testirali z brisom.
S samoizolacijo se sicer preprečuje vse virusne okužbe.

*** dr. Tanja Soklič Košak, dr. med., specialistka otorinolaringologije *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva cesta 50, Ljubljana *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close