Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vpašanje glede E-coli

Vpašanje glede E-coli

Pozdravljeni,

zanima me, če mi morda lahko svetujete glede zadeve, ki se mojemu sinku kar naprej ponavlja. Ne vem več na koga se naj obrnem, zato bom poskusila še tu. Namreč moj sin, ki bo cez en teden star 15 mesecev, že tretjič preboleva bakterijo E-coli. Prvic jo je dobil pri 10 m, drugic 14 dni nazaj (je jedel antibiotik Septrin Pediatrico 5 dni…po petih dneh je bil urin čist), cez en teden smo imeli kontrolo in zopet so nasli E-coli v urinu. Trenutno je na antibiotiku Septrin Pediatrico ze en teden, vceraj spet kontrola in spet E-coli v urinu. Sin je vidno zivcen, tako da vem da nekaj ni v redu…ni pa tako jokav, kot je bil na zacetku, preden smo dali antibiotik. Sicer kaka in lula normalno, pije dosti, ješč je pa malo manj…predvidevam, da zaradi antibiotika. Vem, da mi brez izvidov in vsega tezko kaj napisete ampak morda vsaj kaksen nasvet, zakaj se mu to dogaja? Kaksni so vsi mozni razlogi? Razen, da urinske vrecke ne namestim prav in da so to zobje. Urinsko vrecko pa takoj odnesem v zd.
Njegova pediatrinja namreč ne ve zakaj se mu ponavlja…mene je pa groza, ker ne vem kaj mu je. Omenila je, da ima mogoce gliste…ampak ne vem, kje bi jih dobil. Bil je 14 dni v varstvu. In bi potem imel E-coli v urinu?

Oprostite za dolgo sporočilo. Zanima me tudi, kdo so pravzaprav specialisti na tem podrocju?

Najlepsa hvala za odgovor.

Lep pozdrav,

Lara

Pomembno je vedeti ali gre za vnetje spodnjih sečil (mehur), pri čemer imajo običajno otroci boleče in pekoče mikcije (lulanje) ali pa gre za vnetje zgornjih sečil (ledvic), pri katerem imajo najpogosteje tudi visoko vročino. Pri vnetju spodnjih sečil ima pogosto negativno vlogo za razvoj vnetja preozka kožica, sicer pa pri ponavljajočih vnetjih iščemo prirojene napake sečil, predvsem refluks urina iz mehurja v ledvice. Torej po ponavljajočih vnetjih je ptorebno opraviti UZ ledvic in običajno tudi napotitev k nefrologu za otroke.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close