Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečina v grlu in ušesih več tednov!

Bolečina v grlu in ušesih več tednov!

Pozdravljeni! Od ca. 20.3. imam bolečine v grlu in ušeših. Žačelo se je z »normalno« bolečino v grlu, vedno so mi Septolete in podobni pripomočki pomagali že v nekaj dneh, a v tem primeru žal ne. Nekaj dni pozneje se je pojavila še bolečina v ušesih. Bolečina se spreminaj – nekaj dni boli oz. Občutim bolj, nekaj dni ne čutim nič. Vedo boli na ražličnih mestih, včasih na obeh straneh. Sem poskusila z kapljicami, vsemi moznimi spreji itd. nič ne pomaga. Posebnost, pri požiranju čutim kot če bi se mi kožica lupila v žrelu in jo požiram, neka oblika kot če bi požrl dlako mačke – se opravičujem za čudne primerjave, sam nevem točno opisat občutka. Pripomnit moram tudi, da sem bila od konca februarja do sredine marca izpostavljena tudi hladnemu vetru in prepihu, plus pomebna informacija, od jesni do konc januarja sem imela tudi močan gastritis, samo se je potem izboljšalo. Jemlen tudi Omeprazol, predvesm ponoči med spanjem sem imela problem z gastritisom. Prosim za nasvet v čem bi lahko bil problem. Havala!

Pozdravljeni! Od ca. 20.3. imam bolečine v grlu in ušeših. Žačelo se je z »normalno« bolečino v grlu, vedno so mi Septolete in podobni pripomočki pomagali že v nekaj dneh, a v tem primeru žal ne. Nekaj dni pozneje se je pojavila še bolečina v ušesih. Bolečina se spreminaj – nekaj dni boli oz. Občutim bolj, nekaj dni ne čutim nič. Vedo boli na ražličnih mestih, včasih na obeh straneh. Sem poskusila z kapljicami, vsemi moznimi spreji itd. nič ne pomaga. Posebnost, pri požiranju čutim kot če bi se mi kožica lupila v žrelu in jo požiram, neka oblika kot če bi požrl dlako mačke – se opravičujem za čudne primerjave, sam nevem točno opisat občutka. Pripomnit moram tudi, da sem bila od konca februarja do sredine marca izpostavljena tudi hladnemu vetru in prepihu, plus pomebna informacija, od jesni do konc januarja sem imela tudi močan gastritis, samo se je potem izboljšalo. Jemlen tudi Omeprazol, predvesm ponoči med spanjem sem imela problem z gastritisom. Prosim za nasvet v čem bi lahko bil problem. Hvala!

Spoštovani,

glede na vaš opis so to znaki refluksa želodčne kisline, povečanega izločanja kisline, morda spet hujšega gastritisa. Kriv je tudi stres.

Prilagodite prehrano po navodilih, ki jih že imate.
Odmerek omeprazola zvišajte na 2×40 mg. če ne pomaga, bi potrebovali esomeprazol 2×40 mg. Če po 2 tednih jemanja teh odmerkov ne bo bolje, se obrnite na vašega gastro-enterologa..

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close