Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Občasne bolečine v eni strani grla

Občasne bolečine v eni strani grla

Pozdravljeni.

Stara sem 21 let in že nekaj let se mi dogaja da me na vsake toliko začne boleti nekje v grlu, pod čeljustjo (mogoce tudi jezik) vendar samo na eni strani naenkrat. Občasno na levi, občasno na desni. Bolečina je hujša ob požiranju tekočine ali hrane, traja nekaj dni s krajšimi premori in po tem izgine oz se za daljši čas spet potuhne. Skupaj s tem, me rahlo boli (tudi srbi) še uho. Načeloma bolečina ni neznosna, le precej moteča in zdi se mi zelo čudna, ker drugih simptomov kot so kašelj, vročina itd. nimam. Imam tudi zatrdelo bulo na desni strani pod ušesom/čeljustjo, kar pa je osebni zdravnik pripisal kronično povečani bezgavki. Opravila sem krvne teste (nevem natančno kakšne, vzeli so 3 ampule krvi) in ti niso pokazali nič nenavadnega. Zanima me ali krvni testi pokažejo oz dajo kakšen znak da bi lahko bil rak? To me namreč najbolj skrbi. Nekaj let sem tudi kar redno kadila, a sem kajenje opustila.
Res je, da imam tudi težko panično motnjo, mejno osebnostno motnjo in depresijo, kar (baje) lahko povzroči bolečine v predelu bezgavk zaradi stresa, vendar se mi zdi težko verjetno, saj je bolečina še kako resnična in neprijetna.
Zdravniki pravijo da “verjetno ni nič, saj sem še mlada” a me to prav nič ne potolaži.

Hvala že v naprej, LP

Spoštovani,

da se boste prepričali, kaj je bula, ki jo omenjate, svetujem ultrazvok vratu. Ta dobro loči med reaktivnimi bezgavkami (zaradi virusov in bakterij) in patološkimi bezgavkami (zaradi raka). Morda pa je povečana žleza slinavka.

Bolečine v žrelu izmenično desno in levo so najverjetneje zaradi virusnih okužb (faringitisov ali rino-faringitisov, če je tudi izcedek iz nosu) , ki jih imamo odrasli 6 na leto. Ni nujno, da jih spremlja vročina itd.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Hvala za odgovor.
Bolecina pri poziranju je minila, me pa spremlja blazja bolecina v usesu, ki pride in gre, prav tako obcasna srbecica usesa in suho oz pekoce grlo. Opazila sem tudi svetle (oranzkaste) lise na steni grla. Niso bolece, vendar nisem prepricana da so povsem normalne. Ali bi bil to lahko rak grla?

Blažja bolečina v ušesu je lahko zaradi napetosti vratnih mišic, kar se zaradi stresa še poveča. Prav tako nastane zaradi škodljivih navad – škripanje z zobmi, grizenje nohtov, stiskanje čeljusti, neprestano žvečenje žvečilnega ali oreščkov.

Srbenje v ušesu je posledica uporabe vatiranih paličic ali praskanja, drgnjenja.

Svetle – oranžkaste lise so najverjetneje limfatični skupki, normalna struktura v žrelu. žrelo je tam, kjer sta mandlja. V grlo (kjer so glasilke, poklopec) sami ne morete pogledati. Rak je zelo malo verjeten, vendar takole preko foruma ne morem soditi.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close