Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Tvorbe v nosu in pordelo grlo

Tvorbe v nosu in pordelo grlo

Pozdravljeni,

že več mesecev imam pordele nebne loke, opazne so drobne pike na zgornjem delu grla, kar sem povezovala s kislino, anksioznostjo. Pri zdravniku nisem prišla do končne obravnave, nisem bila poslana k otorinolaringologu.

Danes pa sem se zavedla še, da ves čas zelo plitvo diham in opazila nekakšne tvorbe v nosnicah. Tudi stena nosnic ni gladka, pač pa je posuta z drobnimi belkastimi pikicami. Za kaj bi lahko šlo? Herpes? Polip? In v ustih – hpv papilomi?

[img]http://shrani.si/t/1P/n4/rGX4sPx/nosnica.jpg[/img]

V upanju na mnenje in nasvet se obračam na vas.

Lep pozdrav

Spoštovani,

na sliki se na vhodu v nosnici ne vidi nič posebnega. V začetnem delu nosnic je koža, poraščena z dlačicami, ob njih pa žleze lojnice (morda to gledate). Globje v nosu je sluznica, v kateri je vse polno žlez, ob strani imamo nosne školjke za povečanje površine v nosu in usmerjanje zraka.

Plitvo dihanje in pretirano opazovanje bolj sodita v sklop anksioznosti, ki pa je v času korona virusa kar pogosta. Poleg virusa nas mučijo še ekonomske skrbi itd.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close