Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Razpoke za ušesi

Razpoke za ušesi

Spoštovani,

moj 15mesečnik ima za ušesi že nekako od 3 meseca razpoke, kasneje so se pojavili še rdeči madeži, ki se jih nikakor ne moremo znebiti. Dolgo časa sem mislila, da so razpoke nastale, ker ga morda ne obrišem dobro po kopanju, vendar res pazim, da tudi za ušeski dobro posušim.. Mažem z Justovo kremo Tea tree, mazala sem tudi že z Niveo, Aloe vero, vendar nič ne pomaga. Mi lahko svetujete kaj bi to bilo in kako mu pomagati? Zadnje čase opažam, da se večkrat z rokicama dotika ušes na način, da mislim, da ga na tistem mestu srbi.. Dodatno me zanima še ena stvar – pred nekaj meseci se mu je na mestu vzdolž ramen pojavil takšna hrapava koža – z očesom na koži niso vidne spremembe, hrapavost se zgolj otipa. Kaj bi to lahko bilo?

Hvaležna bi bila za vsak nasvet in informacijo. Hvala, lp

Po tipičnem opisu gre najverjetneje za ekcem – atopijski dermatitis. Ko je stanje napredovalo, ga samo z negovalnimi kremami ne bo mogoče pozdraviti. V akutnem zagonu uporabimo kortikosteroidno mazilo, nato pa z negovalnimi kremami vzdržujemo izboljšano kožo. Vsekakor svetujem obisk pri pediatru.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close