Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Gastroenterologija

Gastroenterologija

Pozdravljeni,

Hčerki (11 mesecev) so prestavili gastroenterološki pregled kot vse druge zaradi trenutnih razmer. Njene težave so bolečine v trebuhu, imava kar probleme s hrano saj noče jesti (ima dobre dni, ko zadovljivo jé potem pa spet dneve, ko skoraj nič, niti AM), če ni zaprta ima drisko, ali eno ali drugo. Neprebavljeno hrano opažam od kar jé gosto hrano, razen zelenjave je zdaj neprebavljeno tudi sadje (npr. jabolko v takem koščku ko gre notri pride tudi ven, prav tako jagoda in ostalo) in meso. Blato je velikokrat črne barve in zelo smrdi. Ne malokrat sem opazila tudi krvave nitke v blatu in sluz. Prav tako se ji pogosto dviguje, občasno tudi bruhne. Porodna teža je bila 3830g, zdaj pa ima 8800g.

Pregled je bil prvo prestavljen na september, zdaj pa na junij. Ali bi lahko bile težave glede na napisano resne in bi bil pregled smiseln prej ali se lahko še čaka do takrat?

Najlepša hvala za vaš odgovor

Pregled je potreben, ni pa nujen. Potrebno bo izključiti kronične gastroenterološke bolezni otroške dobe, ki povzročajo podobne težave. Ko bodo ukrepi omiljeni oz. epidemija končana, bodo pregledi stekli, do tedaj opazujte in ukrepajte, kot do sedaj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close