Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Obravnava v RA v času epidemije

Obravnava v RA v času epidemije

Pozdravljeni!
Zaradi epidemije so nam do nadaljnega odpovedali fizioterapijo in iščem način kako bi v tem času čimbolj pomagala sinčku.
Sin bo čez par dni star 4 mesece, ima DS, pri fizioterapevtki je bil 1x (pred dobrim mesecem), ugotovila je ekstenzijski vzorec v povezavi s hipotonijo. Pokazala nam je par vaj: dvig medenice (tako da je zvit v črko C, pri tem je največkrat treba prestavljat medenico, da bi otrok bil poravnan, saj daje glavo v levo stran in se tako zvija), masaža ramenskega obroča, dvig medenice in sočasni dotik rokic in nogic ter da naj ga čimveč stimuliramo z ropotuljico, da glede pred seboj.
To počnemo (poleg handlinga), vendar sem danes preletela forum in ugotovila, da verjetno počnemo kar nekaj napak (podiranje kupčka čez rame, kjer se zateguje, verjetno ne najbolj optimalen položaj hranjenja s flaško (odrivanje z nogicami), poleg tega se je mali začel obračat iz trebuha na levi bok pri tem ima močno zategnjeno glavo…
Vem da je potrebna individualna obravnava, vendar glede na situacijo ne vem kaj narediti- so še kakšne vaje za ekstenzijski vzorec (na spletu jih nisem našla, tudi ne vem kako se temu reče v ang.ker je več gradiva)? Razmišljala sem tudi o kakšnem spletnem posvetu s fizioterapevti s privatno prakso, ampak ne vem, če je to smiselno.
Skrbi me, ker ne vem kdaj bomo imeli naslednjo obravnavo in bi sinčku res želela pomagati pri gibalnem razvoju.
Zanima me še kako je z lupinico, je lahko nekaj časa čez dan v njej (ter koliko časa?), to sem danes zasledila na forumu kot vmesno rešitev ko je otrok sam in ne moremo takoj korigirati položaja.
Hvala za odgovor in lp

Najpogosteje je pri otrocih z DS problem centralna hipotonija, bolj kot povišan mišični tonus. Seveda otroček potrebuje nevrofizioterapevtsko vodenje, vendar so zaradi preprečevanja možnosti okužb vse nenujne obravnave odpovedane.
Če lahko stopite v stik po elektronski poti z nevrofizioterapevtko, bo odlično.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close