Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Obračanje glave pri dojenčku le v eno smer

Obračanje glave pri dojenčku le v eno smer

Pozdravljeni,

Pri našem dojenčku, ki bo star 10 tednov, opažamo, da pri polaganju na trebuh obrača glavico skoz le v eno smer(levo), in vedno na stran v podlago, nikoli naprej. Če mu sami obrnemo glavo na desno stran, takoj začne jokat in obračat glavo nazaj na “boljšo” stran. Ne pomaga niti animacija, igrače, ipd.

Tudi pri spanju glavo večkrat obrača na levo čeprav pri polaganju vedno vztrajamo pri izmenjavanju strani, prav tako, ko je še spal na boku.

Pri nošenju uporabljamo obe strani, a tudi tam opažamo, da želi skoz gledat na “stran”. Od malega smo ga tudi kar precej nosili pokončno (prsa na prsa), ker je bil to edini položaj ( in še vedno je), pri katerem podere kupček.

Za vse morebitne nasvete se vam zahvaljujem.

lp

Če je stanje takšno, kot opisujete, se je motnja že kar fiksirala in zelo svetujem posvet s pediatrom. Glede na dostopnost v situaciji epidemije, bi bil posvet pri nevrofizioterapevtu, da vam pokaže manevre, zelo dobrodošel. Drugače pa, nikakor nepravilno nošenje pokonci! S tem se zateguje mišice ramenskega obroča, glavico vleče nazaj, ročice zateguje in gibanje v celoti bo slabše kakovosti in oteženo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close