Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Operacija mandljev

Operacija mandljev

Pozdravljeni.

Sin, 7 letnik, je imel v torek 9.3. operacijo mandljev, zrelnico so samo iztipali in ni bilo potrebno.
Na zacetku se je kar ok drzal, 3 dan smo sli domov, naslednji dan doma je krvavel kar obilno iz nosa, zato sva se vrnila na ORL na 24h opazovanje, kjer je bilo vse ok. Sprasujem vas, ce delam pravilno glede na to da ima se kar bolecine, danes je 8 dan, ali je to normalno, da ga se boli? Dajem mu Calpol in Brufen, zacela sem na 4 ure, sedaj skusam malo podaljsati ali celo da ponoci nebi dala, vendar v roku najmanj 5 ur ga zacne fajn boleti, tako da ne morem zmanjsati. Ali ne dobiva ze prevec zdravil?
Lepo vas prosim za hiter odgovor, me ze skrbi, saj so rekli na orl, da lahko prideva nazaj ce bo karkoli, vendar res nocem obremenjevati zdravnikov v tej grozni situaciji kakrsno imamo, in tudi malega nocem izpostavljati sedaj ko mu je odpornost padla….

Najlepsa hvala, bodite zdravi….

Lep pozdrav

Viki

Spoštovani,

ne, ne dobiva že preveč zdravil. Zato ste tudi prejeli recepte. Po operaciji so analgetiki nujni. Običajno je bolečina celo najmočnejša okrog 7.- 10. dne, traja pa 14 dni po operaciji. Zdravila otroku dajte na 4 ure redno, ne podaljšujte in ne opuščajte. Hrana naj bo še vedno pasirana – tekoča, mlačna.

Torek je bil 10.3., dan operacije se beleži kot dan 0; torej je danes, v sredo, 18.3. šele 8. dan po operaciji. Pričakujte bolečine še do torka, 24.3.

V primeru bolečin otrok ne more jesti in piti, zato je večja možnost bakterijske okužbe in dehidracije, zaradi teh razlogov pa bi res moral nazaj v bolnišnico. V primeru apatičnosti otroka, znakov dehidracije, vročine obiščite pediatra. V primeru močnejše krvavitve ali bruhanja stare krvi obiščite urgentno ambulanto na ORL kliniki.

*** dr. Tanja Soklič Košak, dr. med., specialistka otorinolaringologije *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva cesta 50, Ljubljana *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Najlepsa hvala za odgovor.

Lep pozdrav

New Report

Close