Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zbujanje dojencka ponoci?

Zbujanje dojencka ponoci?

Lep pozdrav.
Imam 6 tednov staro punčko. Njena porodna teža je bila 3230g. Pri prvem obisku patronažne sestre smo ugotovili, da ne poje dovolj. Zdaj ima pri 6 tednih 4040g.

Čez cel dan spi 4 – 5 ur. Hrani se vsake 2 ali 3 ure, včasih jo moram tudi zbuditi. Ponoči sem jo pred kratkim nehala zbujati. Sedaj spi 7 ur v enem kosu, jo nahranim in potem spi 3 – 4 ure. Bi jo morala ponoči zbujati za hranjenje? Če jo zbujam, ali potem kasneje, ko bomo želeli, da bi spala celo noč ne bo, ker bo navajena bujenja? Če jo ponoči ne budim več, ali bom imela zato manj mleka? Ali je mogoče, da ponoči nadoknadi spanec in čez dan več poje?

Zbujanje ponoči zaradi hranjenja svetujemo novorojenčkom in morda še dojenčkom v 2. mesecu starosti, če je pridobivanje na teži slabše od pričakovanega. Če ima deklica sedaj okoli 4,4 kg ali celo več, ji lahko prepustite njen lastni ritem.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close