Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Dolgotrajne bolecine v grlu

Dolgotrajne bolecine v grlu

Pozdravljeni.

Ze cca 5 mesecev imam obcutek vnetega grla, ki vcasih za nekaj dni pojenja in se spet pojavi. Ker imam tezave z zelodcem, sem bila pred dobrim letom tudi na gastroskopiji kjer je bil ugotovljen kronicni gastritis, hiatalna hernija in HP. Bakterijo sem odpravila s terapijo. Od takrat sem skoraj neprestano na terapiji z Nolpazo, ker me moja zdravnica konstanto posilja domov z novo skatlico Nolpaze, ces da so bolecine v grlu skoraj sigurno od zelodca. Opravila sem tud pregled pri ORL, kjer mi je z ogledalcem ugotovil samo, da se vidi mocno izrazen refluks, deviacija nosnega pretina, zadebeljena sluznica, vse drugo bp. Predpisal mi je prsilo za nos Momox.
Mene pa grlo boli malo nizje, bolj v spodnjem delu. Obcutek je tak kot da bi imela tam ranjeno sluznico. Imam tudi slab zadah, vcasih neprijeten okus, obcutek izsusenega grla itd. Kasljam ne, hripavosti nimam.
Kaj menite vi o tem? Bi bila smiselna ponovna gastroskopija ali bolj laringoskopija? Ali se pri nas laringoskopija opravlja pod splosno anestezijo?

Hvala in lp.

Spoštovani,

strinjam se z mnenjem, da so težave zaradi želodca. priporočam vam ponovno gastroskopijo.
Laringoskopija je pregled grla, ki se izvede v ambulanti z ogledalcem ali endoskopom (z rigidnim skozi usta, s fleksibilnim skozi nos). Navajate, da ste imeli laringoskopijo z ogledalcem.

V splošni anesteziji se dela direktoskopijo in prgled grla z mikroskopom – mikrolaringoskopijo (MLS). O tem presodi ORL specialist, če je ob laringoskopiji kaj sumljivega.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Hvala za odgovor.

Zanima me se to, ce se mi tudi sluz v nosni votlini nabira zaradi kisline? Ponoci mi verjetno izteka nazaj v grlo in mi ga drazi, vcasih imam obcutek, da imam vse zagnojeno, vsaj okus imam tak. Ali sem zaradi tega dobila to prsilo za nos?
Zadnja dva dni imam tudi pekoc jezik, sem ga pogledala v ogledalu in imam povsem belo oblozenega, po sredini pa neke cudne lise. Je to kaj nevarnega?
Prilagam fotografijo.
https://ibb.co/HG2VtSK

Pršilo za nos zdravi nosno sluznico, ne pa refluksa. Če vzrok ni v nosu, ne bo pršilo nič pomagalo, saj ne odpravi vzroka.

Vaš jezik na sliki je povsem normalen. Bele obloge so odmrle celice, ki se luščijo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close