Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Rdecina okoli secnice

Rdecina okoli secnice

Pozdravljeni.
Sin je star 7m. Priblizno pri starosti 4m so se zaceli v plenicki pojavljati opecnati madezi, po preiskavah urina je imel v urinu vedno “le” bakterije (levkociti, eritrociti normalni). Po urikultu so potrdili bakterijo e.coli in dobil je 5dnevno zdravljenje z Nitrofurantoinom.
1 teden je bilo ok, nato pa so se madezi vrnili. Pediatrinja ga je napotila k nefrologu, po opravljenem UZju in pregledu ni bilo ugotovljeno nic, urin bp. Ker pa je imel kozico na lulcku res zelo ozko, so mu “na silo” potegnili nazaj in pokazala se je glavica. Takrat so mi dejali naj vsak dan kar potegnem nazaj, da se oblikuje glavica in naj to pocnem redno, ker njega to nic ne boli. Madezev v plenicki od takrat res vec ni (?), ampak se mi sin vsak vecer joce, ko mu kozico potegnem nazaj, naj omenim, da je kozica se skoraj polovico zlepljena na glavico, ampak jaz priznam, da nic ne vlecem se bolj nazaj, saj se mi zdi da ga boli, ker izmika in pade v jok, joce pa se tudi kasneje ob previjanju in oblacenju.
Zadnji mesec sem opazila, da ima okoli luknjice, kjer lula – secnice rdecino (v krogecu okoli luknjice). Je mozno, da ga to pece, boli, ko lula? Je zato razdrazljiv?

Moj otrok je naceloma ze od zacetka zelooo jokavo dete, ampak odkar smo delali vse te preiskave pa je njegov jok prav kricec in to vsak dan, vsak vecer, noc… je mozno, da je povezano s kozico, rdecino?

Hvala za odgovor.
Lp, Aleksandra

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=46&t=11203908

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close