Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izcedek pri trinajstletnici

Izcedek pri trinajstletnici

Pozdravljeni gospa doktor!

obračam se na vas, saj me skrbi glede izcedka pri 13 letni hčerki.
Hči je normalne postave, menstruacije še nima, se ji pa že pozna rast prsi, poraščana je že dlje časa, ima 38 kg in 152 cm. Je aktivna športnica,
Ta izcedek traja sedaj že kake tri/štiri mesece in se ga opazim na njenih hlačkah ob pranju perila. Sicer je bele do bledo rumene barve, vendar brez vonja. Hči o tem ne želi govoriti, jaz pa je ne želim zasliševati in delati panike prehitro z obiskom pri zdravniku, Pravi, da je nič ne srbi, le ta izcedek opažam zelo pogosto. Sama sem menstruacijo dobila zelo pozno (pri 17 letih), saj sem bila zelo drobna in majhna.
Kaj menite o tem in kako lahko ukrepamo?

Najlepša hvala za vaš odgovor, Petra

Glede na to, da gre za deklico, da je izcedek brez izrazitega vonja (kar bi kazalo na vnetno dogajanje), ne srbi, je najbolj verjetno, da gre za normalen izcedek, povezan s hormonskimi spremembami (spolno zorenje). Razen normalne higiene ni potrebno drugo ukrepanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close