Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bolezen rok, nog ust pri odraslem

Bolezen rok, nog ust pri odraslem

Pozdravljeni,

16.1. je hci zbolela za boleznijo roke, noge, usta. Imela je blag potek bolezni. Nekaj dni za njo sem zbolela se jaz, od zacetka bolezni je dober mesec. Imela sem ogromno izpuscajev po dlaneh, stopalih, v ustih nic in najhujsi osip okrog komolcev. Potem ko so se izpuscaji posusili, sem se lupila po dlaneh kot nora, po stopalih se se kar lupim. Ampak to je se vse v redu…Zdaj pa mi odstopajo nohti!!!!

Po enem mesecu, dva na rokah sta ze bela. A je to normalno pri tej bolezni? Kaj lahko storim? Bodo nohti zrasli nazaj in koliko casa bo to trajalo? Malo sem prestrasena 🙁 Lupijo se ful cudno, najprej nastane bela lisa, potem ta del nohta odstopi, spodaj je pa ze nek nov del nohta…Izgledalo bo zelo grdo. Je to normalno, potem zrastejo nohti normalni nazaj?

Pred to boleznijo si res nisem mislila, da bo potek tako dolg in neprijeten… Hvala za odgovor. Ce si lahko s cim pomagam ali pa omilim zadevo, bi prosila za nasvet….

Pri odraslih otroške bolezni potekajo drugače, tudi s težjim potekom.
Nohti seveda zrastejo ponovno, kakšnega posebnega zdravila ni. Rastejo 1-2 mm na mesec. Lahko poskusite mazanje vsak dan, npr. z ribjim mazilom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close