Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija – uvajanje goste hrane

Alergija – uvajanje goste hrane

Spostovani,

naneslo je, da sem morala s skoraj 6-mesecno dojencico (prenova stanovanja) k starsem v tujino. Pred nekje 10-imi dnevi sem zacela z uvajanjem goste hrane (sprva bucke in repicno olje, kasneje dodala sladki krompir, brokoli, ki ga tudi zamenjam s korenckom). Puncka je drugace polno dojena. V preteklosti je imela tudi krvave nitke v blatu (bila na dieti brez KML), ki pa jih ze nekaj casa ne opazam vec.

V sredo zjutraj sem opazila drobne pikice po telesu, ki jih spremlja rdecica. Pike so tipljive pod prsti. Nahajajo se predvsem na hrbtu, trebuhu in zgornjem delu rok. Sem pa tja je kaksno opaziti tudi po stegnih.

Za kaj menite, da bi slo? Njenega pediatra sem naslednji dan kontaktirala, a je na zalost odsoten, od osebe, ki bi ga nadomescala pa nisem dobila odgovora oz je ni bilo moc dobiti.

Vrocine ni bilo, normalno razpolozena, ni driske. Vsa hrana, ki sem jo prinesla v tujino, kot tudi sredstva za pranje perila so kupljena v Slo. Kar sem uporabljala prej, uporabljam tudi tu.

Naj dodam, da imata starsa dva macka, ki bivata vec ali manj zunaj. Tako jaz kot dojencica nisva bili v stiku z njima, a vseeno smo bili obcasno npr v istem prostoru. Bi bil lahko nemara to vzrok?

Ce zadeva ne bi sla na bolje, bom seveda primorana obiskati pediatra tu, a saj veste, clovek najbolj zaupa v tisto in tistemu, katerega je vajen.

Posiljam slike v priponki in lepo prosim za mnenje.

Ali naj preneham z uvajanjem goste hrane?

Lep vikend vam zelim in hvala za vas cas in odgovor!

L

Izpuščaj sicer ni značilnega videza za alergijski izpuščaj. Pri dojenčkih malokrat vidimo pravo urtikarijo, prehranske alergije običajno potekajo z ekcematozno spremenjeno kožo – atopijski dermatitis.
Najverjetneje gre za nekaj, povezanega s spremembo okolja, vendar brez pregleda ni mogoče potrditi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close