Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dolgotrajna nizka vročina

Dolgotrajna nizka vročina

Pozdravljeni! Prosim za nasvet. Sin je star 12 let. Od novembra se mu ponavlja na cca 3 tedne da ima nizko vročino, ki jo spremlja slabo počutje, glavobol, bolecine v trebuhu, kdaj tudi slabost. Trajalo je par dni in minilo. Cca 3 tedne nazaj je bilo isto, zato na začetku nisem nič ukrepala. Sedaj pa se vročina med 37,2 in 37,3 vleče že 3 tedne… občasno otroka spremlja vrtoglavica, bolečine v trebuhu ali glavobol. Ker se zadeva vleče in je že 3 tedne iz šole sem ostala doma in smo bili pri zdravniku. Naredili so mu krvne preizkave, tudi na infekcijsko mononukleozo in za ščitnico. Vsi izvidi so negativni. Naredili so tudi bris za 5 virusov. Tudi vse negativno. Dobili smo napotnico za k nevrologu, datum imamo šele aprila. Zdravnica pravi da je to to in da nimamo kaj, da je to normalno pri najstnikih. Jaz sem pa v skrbeh ker se to že tako vleče. Bojim se da to ni znak katere druge bolezni al kaj takega. Vem da ni posledica viroze, ker ni bil že par mesecev nič bolan, niti nobeden drug v družini. Niti prehlajen. Kaj vi menite? Kaj bi se lahko bilo oz kakšne preiskave bi še lahko naredili oz so se možne? Hvala in lep pozdrav!

Pri dolgotrajno nizko povišani temepraturi se optavijo preiskave, ki bi potrdile vzrok, kar je bilo vsaj delno opravljeno. Običajno napotimo k infektologu.
Včasih se tudi zgodi, da ne najdemo vzroka nizko povišani temperaturi. Vseeno sledimo stanju in iščemo dalje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close