Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Glivice na prsih in soor vztrajajo

Glivice na prsih in soor vztrajajo

Pozdravljeni! Moje vprašanje se nanaša na glivice na prsih in soor. Vprašanje sem sicer zastavila že pred tedni, a ni bilo objavljeno, zato poskušam ponovno.

S 4,5-mesečnim otrokom se polno dojiva, prva dva meseca sicer z nastavki. Več kot dva meseca se sedaj borim z glivicami na prsih. Sumim, da je težava v tem, da sem jih pozno prepoznala – otrok znakov namreč ni imel, meni pa je bilo dojenje izredno boleče, kar sem pripisovala odstranitvi nastavkov. Da je krivo nekaj drugega, sem posumila šele, ko so me prsi pričele tudi srbeti, skeleti.
Dobila sva Daktarin, katerega več kot 2 meseca uporabljava oba. Uporabljam pralne prsne blazinice, redno jih menjavam po vsakem podoju. Obenem otroku pred nanosom usta ščistim z gazo, prekuhavam dudo, sebi prsi ščistim tudi z mešanico kisa in vode. Mešanica s sodo me je preveč pekla. V zadnjih dneh sem pričela uporabljati tudi Canesten, če bi bilo kaj boljše, a ni; pred dojenjem ga sperem. Ko je možno, pustim prsi na zraku.
Glivice na prsih vztrajajo. Res ne vem več, kaj narediti. Problem je verjetno tudi v tem, da imam toliko močan izcejalni refleks, da mi mleko priteče že samo, ko si bradavice čistim ali namažem Daktarin.
Zdravnik pravi, da ima otrok le še malo oblog. Mene bradavice še vedno srbijo, ko se glivice poslabšajo (se iz bradavice razširijo na kolobar) dojenje še vedno malo boli.

Hkrati mi otrok pričenja Daktarin zavračati, tudi če ga dam na prsi, se pri dojenju sprva upira. Nekajkrat mu je tudi zaletel, kar me je konkretno prestrašilo; dajala sem mu ga z dudo, sedaj mu s prstom razmažem po ustih. Pediater pravi, da je Daktarin potrebno obema mazati, dokler pač glivice vztrajajo. Ginekologinja svetuje uporabo nastavkov ali črpanje mleka. Oboje bi bil res izhod v sili, saj otroku ne želim povzročati zmede.
Ali res ne obstaja druga možnost zdravljenja, tako za otroka kakor zame?

Hvala in lep pozdrav!

Seveda je bilo na vprašanje odgovorjeno, le prebrali ga niste!
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=46&t=11200072
In odgovor je danes ponovno enak.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close