Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Krasta v desni konici nosa

Krasta v desni konici nosa

Pozdrav,

Že en mesec imam na desni notranji strani nosa (v konici nosu) krasto, ki se ne zaceli, boli in ves čas producira manjšo količino rumenkaste sluzi, občasno pa tudi zakrvavi.

Nasplošno imam zelo suho sluznico nosu že par let, vendar do sedaj še nikoli nisem imela take kraste tako dolgo. Bolna nisem bila, zato vem, da nima veze s prehladom ali ostalimi dihalnimi obolenji pogostimi v zimskem času.

Parkrat na teden se mi je tudi ulilo nekaj krvi iz nosu, danes pa sem zjutraj tudi pljunila nekaj krvi pomešane s slino iz žrela. Začela sem premišljevati o nosnem raku in podobnih grozotah, zato me zanima, ali je smotrno, da se čimprej naročim na pregled in pa seveda kam.

Rada bi se naročila k nekomu, ki je definitvno strokovnjak za pregled nosne votline in prepoznavanja sprememb v nosni votlini. Vidim da je veliko otorinolaringologov, vendar nekateri so specializirani bolj za otroke, za ušesa, jaz pa iščem nekoga, ki ima veliko izkušenj in strokovnosti na področju prepoznavanja nosnih sprememb in določanja, kaj bi le te lahko bile. Prosim za nasvet in pomoč.

LP

Spoštovani,

glede na vaš opis imate bakterijsko (stafilokokno) okužbo kože ob dlačicah. To spodbujate s praskanjem, vrtanjem, puljenjem dlačic. Potrebno bo mazanje z antibiotičnim mazilom in da se nehate dotikati kraste in jo praskati.
Zaradi krvavitve iz nosu je seveda priporočljiv ORL pregled z endoskopijo nosu. Ko se boste naročili za pregled, vprašajte, ali je možna endoskopija nosu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close