Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija asimetrija ušesk

asimetrija ušesk

Spoštovani,

sem mamica 6 mesečnega sinčka. Pri 2 mesecih sem opazila da ima eno uho večje kot drugo, razlika je kar opazna – izmerjeno med 0,5 in 1 cm razlike v velikosti. Še bolj kot to moti, da je eno uho bolj naprej – torej bližje ustom kot drugo. Ali bi zaradi tega lahko imel težave s sluhom ali ravnotežjem? Se to kako zdravi in kako? Bila sva sicer tudi že v razvojni ambulanti zaradi nepasenja kravic pri 3 mesecih, kjer so tudi pogledali ušesa, a temu niso posvečali posebne pozornosti. Ali bi morala ponovno opozoriti na to? Zaenkrat dojenček sliši, čeprav se med preverjanjem pri zdravniku ni takoj odzval na zvok, ampak zdravnici se to ni zdelo pomembno. Bi morala torej bolj opozarjati na to ali lahko čakam do naslednjega pregleda čez 2 meseca?

Lep pozdrav,

Glede na to, da sluh preverijo z aparatom že v porodnišnici (preiskava TEOAE) in je to potrditev, da otrok sliši, kasneje ne izvajamo več popolnoma nezanesljivih preiskav z govorom ali zvonjenjemj, da bi videli otrokovo reakcijo. Če je imel torej v porodnišnici TEOAE odziven (in verjamem, da je imel, kajti v nasprotnem bi bili napoteni na ponovitev preiskave), otrok zagotovo sliši.
Kar opisujete je verjetno asimetrija položaja uhlja, ki se rešuje kasneje, če je potrebno. Seveda pokažite pediatru, ni pa potrebno ukrepanje že sedaj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close