Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vnete oči

Vnete oči

Pozdravljeni!
Sinu (2,5 leti) zaradi vnetih oči, od prejšnje srede dajem Tobrex kapljice, 4x na dan po 2 kapljici. Po vidnem izboljšanju, nekje tretji dan, sem mu začela dajat vsak dan manj kapljic, tako da včeraj (ponedeljek) je dobil samo še 2 zjutraj, nakar ima danes zjutraj (torek) zopet rahlo zlepljene oči. Naj povem da drugih znakov ali vročine nima. Kaj naj storim? Mu dajem zopet naprej kapljice po 4x na dan? Koliko časa pa še? Ne bi ga rada peljala k pediatrinji ob tolikih boleznih, pa še odstotna je njegova. Prosim lepo za odgovor. Lep dan.

Glede na hitro ponovitev oz. poslabšanje po zmanjšanju odmerka, je močno vprašljivo ali so antibiotične kapljice res delovale oz.- ali so sploh potrebne.
Zdravimo 5 dni, prve 2 ali 3 dni lahko pogosteje, nato za Tobrex npr. 4x dnevno 1-2 kapljici, skupaj 5 dni. Če bi bile oči ponovno zlepljene z gnojnim izcedkom (zeleno rjavkast gnoj), pokličite pediatra.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close