Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Heilognatopalato shiza in vpis v vrtec

Heilognatopalato shiza in vpis v vrtec

Spoštovani,

hčerka se je rodila s heilognatopalato shizo.
Do njenega tretjega leta bom delala po 4 ure, v tem času bo v varstvu pri babici.
Prosim Vas za nasvet – naj jo vpišemo v vrtec, ko bo stara 2 leti 9 mesecev ali leto dni kasneje (in ostane v varstvu pri babici)?

Foniatrinja nas je opozorila, da so pri otrocih s shizo (ki so že tako nagnjeni k prevodni naglušnosti, pogosteje so potrebne vstavitve timpanalnih cevk, naglušnost posledično vpliva na govor itd.) pogosta akutna vnetja ušes ob navadnih prehladih in da nam, v kolikor imamo to možnost, kot preventivo svetuje vključitev otroka v vrtec pri 3 do 4 letih, ko imunski sistem dozori oz. če že pri 3 letih zaradi socializacije.

Kaj bo v tistem letu od 3. do 4. leta bolj koristno za njo – to, da še ni toliko izpostavljena infektom ali socializacija z vrstniki v vrtcu?

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za Vaš čas.

Z lepimi pozdravi

Cepljenja proti pnevmokokom močno zmanjša možnost za zaplete prehladnih obolenj (vnetje srednjega ušesa),. Vrtčevske skupine nad 3. letom starosti so tudi že dobro prekužene in ne obolevajo več tako pogosto kot 1 letniki, seveda pa otrok, ki vstopi v vrtec (tudi pri 3 letih), dobi svoj delež viroz in lahko pričakujete pogostejše obolevanje (ne pa več tako pogosto kot pri enoletnikih).
Socializacija je pomembna, pa vendar jo lahko mirno odložite do 4- leta starosti, v tem času pa poskrbite, da ima vseeno otroško družbo, ki jo potrebuje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close