Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Požiranje GH

Požiranje GH

Pozdrvljeni.
Naš drugorojenček bo 2.2 star 7 mesecev. Že 3 tedne se trudimo z GH in recimo da sem danes pogruntala v čem je težava. Namreč hrano je čisto preprosto vn spravil. Sem mislila da se bo nekako privadil ampak mi ni bilo jasno zakaj bi kar v krožnik zlezu. Pa sem mu enkrat na prst dala in je pocuzal. No pa smo prišli do tega da že 2 dni 2 obroka je/poje če mu žličko pustimo v ustih. Kot da nebi vedel kako se jezik uporablja. Vesel je da je ampak jeziček ne zna uporabljat brez bradavičke oz žličke.
Kaj se dogaja, se bo naučil, kak predlog?

Glede na to, da sta žvečenje in požiranje pri gosti hrani povsem nekaj drugega kot sesanje, se mora tega še naučiti. Pa seveda tudi koščke (drobno sesekljano) kasneje. Zdrav otrok (brez nevroloških motenj, ki bi se kazale tudi kot motnja požiranja), se tega nauči v tednu, dveh, samo vztrajati je ptorebno.
Pogledati je potrbno tudi jezično vez, če ni morda prekratka in to ovira akt žvečenja in požiranja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close