Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija nasvet

nasvet

Pozdravljeni,

otrok je star 21 mesecev. Od sobote naprej ima temperaturo, ne visoko, je prehlajen, po obarzu so se mu pojavile pikice in par po rokah, drugje ne. Je zelo prehlajen, siten, problem je ker od sobote naprej le pije, zavrača vsako hrano.
Včeraj sva bila na pregledu, kri naj bi pokazala vmesno stanje med virozo in baketrijo. Zdravnik je rekel naj počakamo do petka kako bo. Otrok je danes še vedno siten, neješč, razen v kolikor mu damo paracetamol svečje se počuti bolje.
Skrbi me ker res nič noče jesti, samo pije, damo mu kar sok, čaj.

Hvala za odgovor.

Prehladne viroze z vročino lahko potekajo tudi dlje kot 1 teden, tudi vročina je lahko prisotna več kot 5 dni. Vročina je pomemben obrambni odgovor našega telesa. Otroka z vročino pregledujemo na 2-3 dni, da pravočasno ugotovimo morebitno bakterijsko poslabšanje.
Opisani znaki so zelo verjetno viroza, sledite navodilom otrokovega pediatra.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close