Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Srcna aritmija pri plodu

Srcna aritmija pri plodu

Pozdravljeni.
Na ctg pregledu so mi odkrili nepravilnosti pri bitju srca ploda, noseca sem 36 4/7.
Sedaj sem imela ze 2 ctg in uz pregleda, ena zdravnica je rekla da je srce drugace bp, druga pa je bila malo bolj zaskrbljena. Kontaktirali so dr. VESEL v Celje, kateri je po telefonu rekel, da pregled pri njem ni potreben, kljub temu pa me je druga zdravnica hotela napotiti na specialisticnk pregled, ampak ni vedela kam, glede na to da ke de. VESEL po telefonu rekel da pri njem pregled ni potreben.
Izvid pa pravi takole:
Ultrazvocno srce strukturno normalno, hidropsa ali perikardialnega izliva ne vidim. Ob uporabi pulznega valja vidna obcasen blok 3 na 1 ali 4 na 1. Obcasno vidno kot bradiakrdija. Primerna kolicina plodovnice, placenta bp. V pretoku arterije umbilicalis vidna enaka aritmija.
Glede na telefonski pogovor zdravnice in dr Vesela on meni, da je plod kardiolosko kompenziran in ni potrebe po dodatnem nadzoru.

Ampak glede na to, da bi me ena zdravnica ce bi le vedela kam vseeno napotila na pregled k specialistu bi rada se vase mnenje, ali je to kaksna groznja za se nerojenega otroka oz. Kaksne posledice ima otrok lahko po rojstvu?

Najlepsa hvala ze vnaprej za vas odgovor.

dr. Vesel je vse povedal, zato napotitev ni potrebna, ker bo vse potrebno preverjeno po otrokovem rojstvu.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close