Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Oko in nahod – sinusi

Oko in nahod – sinusi

Pozdravljeni.

Jaz pa sem imela pred 3 tedni streptokokno angino. Po koncanem jemanju antibiotika, je bilo nekaj casa ok, nato pa sem zbolela za neko virozo. Bolecine v misicah, vrocina 37,5, glavobol v predelu cela, zabasan nos. Izcedek iz nosu normalen. Ne gnojen. Verjetno to sinusi niso bili. Crp je bil ok.
No, ampak glavobol je pa trajal kake 4 dni. Ob tem sem dobila nek cuden vid nad desnim ocesom zgoraj, ampak le pod dolocenim kotom in dolocen polozan ocesa. Ni bilo.izpada vidnega polja. Le kot neka motnjava, vidna pa tudi le pri posebni svetlobi. Predvsem luci v trgovskih centrih, ko sem gledala navzdol. To zdaj traja ze 10 dni. Prehlada ni v3c ze enih 6 dni. Oftalmolog nic posebnega odkril nevrolog tud ne. Pravita, da je mogoc le avra. Ali pa da je to od viroze. Zanima me ali je to lahko kakorkoli povezano s sinusi in virozo? Nasplosno pa imam zadebeljen maksilarni sinus.

Spoštovani,

motnja vida, pri kateri oftalmolog in nevrolog nista našla nič posebnega, je res lahko povezana tudi s sinusi. Pri virozi je vnetje sluznice nosu in sinusov običajno.
Če motnja vida ne mine v enem tednu, je potrebna slikovna diagnostika – CT sinusov in pregled pri ORL specialistu (endoskopija nosu).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close