Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Škiljenje

Škiljenje

Pozdravljeni.
Fantek bo kmalu star štiri mesece. Zadnje tedne odkriva rokice, si jih daje v usta in jih gleda. Ko jih gleda, jih gleda zelo od blizu, čisto blizu nosu, parkrat sem ,že opazila da pri gledanju zaškili ker jih gleda tako od blizu. Drugace gleda normalno. Ne vem ali ga naj raje zamotim z kaksno igračko, vendar tega non stop ne morem početi, sploh pa mu igrače niso niti najmanj toliko zanimive kot roke.
Ali me mora skrbeti ? Ali je to normalno?
Najlepša hvala za vaš odgovor.

Če dojenček močno škili že od rojstva in se stanje ne popravlja, potem je potreben pregled pri okulistu. Če pa gre če za škiljenje, ki se pojavi občasno, npr. pri hitri menjavi pogleda od daleč na blizu, potem gre za škiljenje, ki je posleedica še nezadostno razvite koordinacije pogleda oz. akomodacije pogleda na blizu, kar se z razvojem in rastjo popravi do 6.meseca. če dojenček škili še do prvega leta staorsti, ga pogleda očesni zdravnik.
http://www.zos-szd.si/doc2/zapaciente/Otroski_vid.pdf

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close