Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ustne razjede

ustne razjede

Spoštovani,

Že kakšni 2 leti se mi kronično delajo boleče razjede na ustnem nebu. Pojavi se rdečina in manjši mehurčki ter pekoč občutek v ustih. Čez čas vse izgine in se ponovno pojavi.
Zanima me ali so zadeve nevarne oziroma ali je priporočljiv pregled pri vas. Zanima me tudi s čim lahko zadevo lajšam oziroma zdravim. Načeloma sem zdrav. Za Gerb imam predpisane tablete Pansemyl 40mg, jemljem pa tudi antidepresive (Cipralex). Ko se razjede začnejo pojavljati je tudi moje splošno počutje slabše, prisotna pa je tudi pekoča bolečina v hrbtu med lopaticami ter utrujenost. Pred kratkim sem tudi opravil krvne preiskave elektrolitov in vitaminov, kjer je bilo ugotovljena nizka vrednost folne kisline.

Prosim za vaš nasvet. V priponki tudi fotografija.

Spoštovani,

na fotografiji se vidi predvsem rdečina na nebu in bel mehurček- lahko v sklopu virusne okužbe. Ker se vam tako ponavljajo razjede, bi lahko ob ponovnem pojavu eno od razjed ORL specialist odščipnil in poslal na pato-histološki pregled (možna kronična avtovnetna bolezen).

Nujno prenehajte kaditi.
Na sliki se tudi vidi verjeten karies zob v spodnji čeljusti (levo), kar uredite.
Za zdravljenje priporočam antiseptično ustno vodo brez alkohola, lahko tudi kortikosteroidno mazilo v gelu za osta (orobazi), kar v lekarni naredijo po receptu zdravnika.
Izogibajte se ostrim koščkom hrane – oreščkom, trdi skorji itd.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close