Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Boleča ušesa

Boleča ušesa

Pozdravljeni.
Stara sem 24 let in imam težave z ušesi, ki so vedno hujše. Ob nižjih temperaturah/vetru/vodi me močno bolijo ušesa, sicer veliko bolj levi. Bolečina je zelo huda in utripajoča, ki se širi po lobanji. Ko sem bila otrok, nisem imela problemov. Težave so se začele v gimnaziji, sedaj pa so vsako leto hujše. Močno mi slabšajo kvaliteto življenja, saj se bolečina pojavlja že tudi npr. ponoči poleti in ne le več pozimi. Zelo je nerodno, saj poleti ne morem nosit kape, pozimi pa mi tudi kapa ali trak ne pomagata. Bila sem pri osebni zdravnici, ki pravi, da ni pomoči, saj naj bi se živec nahajal previsoko. Zanima me, ali obstaja kakršnakoli rešitev (morda obisk strokovnjaka?), saj je bolečina izredno moteča in mi močno otežuje vsakdanje aktivnosti.
Hvala za odgovor.

Spoštovani,

opisujete znake hiperreaktivnosti (ponavadi je težava v nosni sluznici). Gre za pretirano vzdražljivost vejic V. možganskega živca (trigeminusa).
Svetujem vam
– ORL pregled z endoskopijo nosu – morda so v nosu kakšne sprožilne točke, npr. ukrivljenost pretina s špicami
– MRI glave za iskanje drugih vzrokov glavobolov
– kapljice s kapsaicinom (snovjo iz feferonov), ki zmanjšanjo vzdražljivost teh živčnih vejic – poskusite jih dobiti iz tujine.
– pregled pri nevrologu, morda je migrena.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close