Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Neznosna bolečina ob dojenju

Neznosna bolečina ob dojenju

Takoj ko se mali prisesa, me začne boleti in peči v notranjosti dojke, bolečina pa se širi proti hrbtu. Bolečina se nadaljuje se vsaj kako uro po podoju.

Pozdravljeni,
Obračam se na vas, ker sem že kar malo obupana glede mojega dojenja. Naj na hitro opišem situacijo:
Imam 2m in 1t starega fantka, ki se je rodil z urgentnim carskim rezom. Porodna teža je bila 3410g, odpustna pa 3280g. Sedaj ima 5700g in je zelo zdrav in priden otrok. Težavo pa imam pri dojenju. Seveda takoj na začetku dojenje ni steklo, ampak z malo truda ga sedaj polno dojim. Zaradi nepravilnega pristavljanja na začetku, sem imela zelo boleče in razpokane bradavice, zato sem začela z uporabo nastavkov, ki jih uporabljam se vedno. Verjetno je prav zaradi njih sin dobil glivice v ustih, ki jih je prenesel tudi name. Pri njemu smo jih hitro pozdravili, pri meni pa vztrajajo že kar dober mesec. Vsak dan si bradavice trikrat namazem z Daktarinom po navodilu pediatrije. Tudi nastavke vedno operem po uporabi.
Tako me že en mesec dojke med dojenjem skelijo, ampak ni bilo prehudo do nekaj dni nazaj, ko je dojenje (predvsem na levi strani) postalo nevzdržno. Takoj ko se mali prisesa, me začne boleti in peči v notranjosti dojke, bolečina pa se širi proti hrbtu. Tako probam zdržati čimveč, čeprav več kot 10min ne gre. Bolečina se nadaljuje se vsaj kako uro po podoju.
Povejte mi prosim, če je se kaj kar lahko storim, ker si res ne želim prenehati dojiti, čeprav je ob taki bolečini in dejstvu da se moj mali želi dojiti skoraj na vsako uro, nemogoče razmišljati, da bi lahko to prenašala še dolgo.
Hvala vam že vnaprej za odgovore.

New Report

Close