Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vrtoglavica, rahel glavobol, pritisk v ušesih

Vrtoglavica, rahel glavobol, pritisk v ušesih

Pozdravljeni,
Stara sem 19 let. Že približno 1 mesec imam konstantno pritisk v ušesih sptemljata ga vrtoglavica in občasni glavoboli, ki pa so zelo rahli in trajajo le nekaj sekund. Poleg tega se mi nekajkrat na dan začnejo tresti roke. Na področju uhlja, ki se mu reče tragus lahko začitim kot nekakšno bulo, ki je pod kožo. Skoraj ves čas imam občutek prazne glave kot, da nimam ničesar od oči naprej. Skozi celoten dan me srbijo določene točke po telesu. To se mi je pojavilo, ko smo bili na morju in sem prišla iz vode ter kar naenkrat dobila vrtoglavico. Velikokrat se mi zgodi da se mi 4-5 dni skoraj konstantno vrti potem je bolje za kakšen teden in potem se to spet ponovi. Šla sem do zdravnice, ki pa ni našla ničesar tudi pri preiskavi krvi in urina. Res me zanima kaj je narobe z menoj, ker se mi ti znaki ne zdijo normalni. Hvala že vnaprej.

Spoštovani,

glede vrtoglavice, pri kateri osebna zdravnica ni našla ničesar (torej brez nistgmusa – ritmičnih gibih zrkel) svetujem pregled pri nevrologu in nato še pri ORL specialistu. Tudi glavobol in tresenje rok sta znaka, ki spadata k nevrologu. Občutek prazne glave je lahko povezan z nizkim krvnim tlakom. če je ta občutek le pri vstajanju, pa z ortostatsko hipotenzijo (ob vstajanju se tlak in pulz ne zvišata dovolj hitro).

Bula pod kožo v predelu tragusa je lahko zamašena žleza lojnica – aterom – cista žleze.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close