Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Prenehanje nastajanje mleka

Prenehanje nastajanje mleka

Pozdravljeni,
Imam 2-mesečnega dojenčka, ki se je rodil z podpovprečno težo. Najino hranjenje je potekalo nekako tako: prva 2-tedna samo z dojenjem z nastavkom, ker nisva napredovala s težo, sem si nato začela tudi malo črpati in dodajati svoje mleko po flaški. Ker pa sva s težo vseeno zelo počasi napredovala, sem prešla samo na črpanje in hranjenje po flaški. Tako smo s težo začeli lepo napredovati.
AM sem dodajala do 1x na dan ali na 2 dni.
V vsem tem času, ne glede na način hranjenja, imam zamašene mlečne vode (boleče, večje zatrdline in grudice) vsaj 2x na teden (na različnih mestih in na obeh dojkah). Imela sem tudi vročino, vendar sva s patronažno sestro to hitro rešili, tako da antibiotikov nisem potrebovala. V obdobju črpanja sem imela potem že 3x velike bolečine zaradi samega črpanja. Trenutno črpam 6x na dan po 90-130ml.

Ker mi je črpanje postalo zelo boleče, naporno in vzame s vsemi obkladki in masiranjem preveč časa, tudi dojenček potrebuje vedno več moje pozornosti, tako mi je vsakokratna 1,5 – 2 urna zaposlitev s toplimi obkladki, masiranjem, črpanjem, hlajenjem večkrat na dan postala naporna, bi želela prenehati s črpanjem. Vendar si ne znam predstavljati, kako, saj imam že z rednimi črpanji stalno težave z zamašenimi vodi.
Vas lahko prosim za nasvet, kako na neboleč način zaustaviti nastajanje mleka? V kakšnem času se lahko mleko zaustavi po naravni poti?
Namreč ker je dojenček 1x spal skoraj celo noč, sem tisti dan izpustila eno črpanje, grozno, naslednje 3 dni sem imela tako napete dojke, že 1 uro po črpanju sem čutila velik pritisk. Sem poskusila malo zmanjšati količino izčrpanega mleka (80-110ml) in takoj dobila zamašen vod in enako napete in boleče dojke. Lepo prosim za vašo pomoč in nasvet, saj me zaradi slednjega kar malo postaja strah, kako bo to izvedljivo.
Hvala.
Lp,
Tanja

New Report

Close