Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolniška med nosečnostjo

bolniška med nosečnostjo

Pozdravljeni!

Stara sem 26 let in pričakujem naraščaj.
Vendar pa to ni problem. Problem je v tem, da sem zaposlena v računalniški firmi, ki pa se poleg prodaje računalniške opreme ukvarja tudi z popravljanjem in čiščenjem vseh vrst računalniških in pisarniških strojev. Poleg tega pa vsi zaposleni (razen mene) kadijo kot turki. Včasih je v servisu mešanica cigaretnega dima in hlapov bencina ali kakšnega podobnega čistila tako močna, da me po nekajminutnem vdihavanju tako nasičenega zraka še cel dan boli glava, se mi vrti in mi je slabo. Kljub prošnjam, naj malo manj kadijo in preden se spravijo kaj čistiti vsaj odprejo okna, me ne poslušajo in počasi imam tega dovolj. Če pa me le kdo usliši, pa odprejo vsa okna, tako da je grozen prepih, to pa po mojem tudi ni najbolje. Ne vem, če mi je potrebno trpeti take muke. Razmišljam, da bi šla kar v bolniško, vendar ne vem, če so take razmere dovolj močno dokazilo.

Prosim, svetujte mi, kaj naj naredim, ali vsaj na koga se lahko obrnem.

Lep pozdrav!

Simona

Spoštovani!

Razumem vašo stisko, ne morem pa odobravati vedenja vaših sodelavcev ne glede na vašo nosečnost. Enostavno ne upoštevajo niti zakona niti bontona in so iz vas naredili pasivnega kadilca.

Samo kajenje drugih seveda neugodno vpliva na vas, medtem ko na sam plod verjetno ne more imeti bistvenega vpliva (pomanjkanje kisika). Če prispeva k slabemu počutju, ki je že tako včasih prisotno med nosečnostjo, boste seveda primorani oditi na bolniško, ker v takih pogojih ne boste vzdržali.

Seveda vsi opisani razlogi niso dovolj za to, da bi vi pristali v bolniškem staležu, vendar se boste o te morali pogovoriti z vašim ginekologom, ki je pristojen za nadzor vaše nosečnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close