Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Poškodba seizmoidalne kosti

Poškodba seizmoidalne kosti

Pozdravljeni!

Moja daignoza je AVN s komiunuitivno frakturo lateralne seizmoidalne kosti. Ortoped predlaga kirurško odstranitev koščice. Zanima me še vaše mnenje o tem. Trenutno 1 teden uporabljam po meri izdelane vložke in je bolečina v običajnem življenju obvladljiva. Trenutne pač počivam in ne izvajam nobene rekreacije. Sem pa zagrizena športnica in si težko predstavljam življenje brez plezanja, hoje v hribe in teka. Ali bi s temi vložki lahko vsaj hodila v hribe (plezati vem, da ne morem)? Kaj bi pridobila z operacijo? Bi po operaciji lahko hodila v hribe, plezala in tekla? Ali obstaja kašna druga možnost rehabilitacije?

Hvala za vaš odgovor!
Sebastjana

Spoštovani!
Zaenkrat vam operacije ne svetujem,ker je možno,da po operaciji ne boste mogli opravljati teh stvari,ki ste jih našteli.V bistvu je kar velika verjetnost,vsaj tek skoraj sigurno ne več.Svetujem vložke in fizioterapijo,UZ,udarni valovi,laser,magnet.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

imel sem težave z koleni ki sem jih rešil z vložki po meri in sedaj normalno hodim v hribe in predvsem ko grem iz hriba dol sem brez bolečin kar je zlata vredno.

če vas zanima sem vložke naredil pri popoln korak stanejo pa nekje okoli 80 eur če se prav spomnim in tudi analiza je bila brezplačna

https://www.popolnkorak.si/

LP

Janko

Pozdravljeni.

Moja diagnoza je AVN s  komiunuitivno frakturo lateralne seizmoidalne kosti.  Po 4 letih od postavitve diagnoze in izvedenih 2 sklopih fizioterapij, sem zaradi vztrajajočih bolečin, končno zbrala pogum in se odločila za kirurški poseg odstravitve omenjene kosti. Zanima me kako poteka rehabilitacija. Koliko časa bom v bolniškem staležu (zanima me zaradi organizacije dela)? Po kolikšnem času lahko stopim na nogo? Koliko časa moram uporabljati bergle? Kakršna koli informacija glede tega posega bo zelo dobrodošla saj na spletu tako rekoč ne najdem nič koristnega. Hvala že vnaprej!

Lep pozdrav!

Spoštovani!
Na spletu ne najdete nič koristnega, ker je ta operacija zelo redka in rehabilitacija relativno dolga in nepredvidlljiva, lahko od 3-6 mesecev. Lahko da boste po operaciji imeli še vedno težave, verjetno se s tekom ne boste smeli ukvarjati (če ste se prej). Bolniški stalež je odvisen od vašega dela, če ste ves čas na nogah, lahko tudi 2-3 mesece, sicer greste lahko že prej v službo. Bergle načeloma potrebujete po potrebi, verjetno vam bodo predpisali začasni čevelj, ki ga boste uporabljali 2-3 tedne.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close