Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Obcutek zamasenih uses

Obcutek zamasenih uses

Pozdravljeni!
Ze 2-3 tedne nazaj sem ob mocnem glavobolu z bruhanjem omenila tako osebni zdravnici, kot nevrologinji, da imam ze dlje casa (dva, tri tedne) obcutek zamasenih uses. Motec obcutek (pritisk, rahla bolecina) nekje znotraj usesa. Obenem pa ne morem izenaciti pritiska, ce zamasim nos in pihnem. Zapisano je bilo le: rahlo pordela usesa. Temu niso posvecali prevelike pozornosti, verjetno zaradi drugih tezav, s katerimi sem takrat prisla. Krvna slika je bila v mejah normale. Poleg glavobola pa so bile prisotne tudi motnje vida. Nimam obcutka, da bi slabo slisala. Mene pa skrbi, ker se vedno ne morem izenaciti pritiska in to traja ze zelo dolgo. Ko to poskusim storiti slisim ‘prasketanje’ v usesih. TT nimam povisane, se pa pocutim pretirano utrujeno. Vsekakor grem nazaj k osebni zdravnici, vendar sem tam obicajno po urah cakanja le napotena domov. Zato vas prosim za mnenje, kaj bi to lahko bilo.. hvala!

Spoštovani,

tak obbčutek zamašenosti je običajno ob virusni okužbi zgornjih dihal (prehladu) in traja vsaj en teden, lahko tudi ob psihičnem stresu in zaradi napetosti vratnih mišic.

5 dni svetujem dekongestivne kapljice v nosnici 3×2 in 3 tedne nosni kortikosteroid 2×2 vpiha v nosnici. večkrat izenačite pritisk.
Verjetno ste že opravili kakšno slikanje glave, če obiskujete nevrologa. Tam bi se videlo, če bi bilo kaj resnejšega.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close