Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Padec

Padec

Pozdravljeni,

3 letni sin je v petek padel iz gugalnice naprej na usta in nos. Ob sem se mu je ulilo iz nosu (obeh nosnic), krvavel je tudi iz ustnice in dlesni. Razen otekline, je bilo po nekaj časa bolje. Danes zvečer (nedelja) je ponovno malo krvavel iz ene nosnice. Ker sicer teh težav nima, me skrbi, da so povezane s petkovim padcem. Vljudno prosim za nasvet, ali bi morali k zdravniku. Sicer drugega neznačilnega obnašanja ali pretirane zaspanosti ni. V naprej najlepša hvala.

Verjetno je krvavitev povezana s poškodbo. Če otrok nima znakov, ki bi bili sumljivi za poškodbo možganov, torej glavobola, ki se stopnjuje, pretirane zaspanosti – ga le težko zbudite, morda bruha, potem počakate, da se pač površinska tkiva zacelijo. Pri tem pa čimmanj brskanja po nosu.
Če pa je zaspan, upočasnjen, ima hud glavobol, se čudno obnaša, pa takoj k zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close