Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Tezave s crevesjem, glavobol, omahovanje glavice, 6 bolezen

Tezave s crevesjem, glavobol, omahovanje glavice, 6 bolezen

Spostovani.

Nasa 7 mesecna hcerka je pred 4 dnevi prebolela 6 otrosko bolezen. Od takrat smo opazamo specificne neznacilne tezave, ki pred tem niso bile opazne.
Ob povecani utrujenosti ji glavica trza/omahuje nazaj. Ta epizoda traja cca 5-10 sekund. Pojavi se cca 5x-10x v dnevu. Pri tem ima zaprte oci. To je posebej izrazito preden zaspi (v dopoldanskem in vecernem casu), prav tako, ko se zbudi. Prav tako si ves cas mane oci in se drzi za glavico/senca, predvsem na desni strani glave, pri tem pa telo nagiba v levo. Kot bi jo na desni bolelo in hoce bolecino z nagibanjem dati ven. In od nelagodja seveda joka. Za glavico se je drzala tudi v spanju – nikoli prej. Prijemanje za glavo, mencanje oci je izrazito pri poskusanju hranjenja, ki je skladno s temi simptomi otezeno. Deklica se odmika od dojke, prav tako ne sprejema dobro goste hrane. Na dojki: po 3/4 urah od hranjenja je lacna in razdrazljiva, pristavi se k dojki, vlece 5-10 sekund, nato pa se odstavlja, steguje in prijema za glavico. Enako pri gosti hrani: razveseli se sadne kasice, z veseljem odpre usta, pojè 3 zlicke in nato joka, se krci, prijema za glavico.
Trenutno so ji naredili krvne preiskave, naj bi bilo vse ok, eeg glave se cakamo.
Me pa skrbi, saj menim, da je izvor tezav v crevesju, ne v glavi, da bi kaj spregledali. Kaj bi to lahko bilo? Menim, da vzrok tezav ni na prvo zogo. Se vam na podlagi izkusenj kaj utrne s cim bi lahko povezali te simptome?
Hcerka je v tem obdobju tudi bolj razdrazljiva, veliko joka, je manj igriva, hitreje se utrudi. Jè bolj malo, na cca 2-3 ure, rada pa pije vodo/caj, zanimivo je tudi to, da je vsaka plenicka pokakana (blato normalne konsistence).

Hvala za odgovor.

Zaskrbljena mamica

Med in po 6. infekcijski bolezni so vse opisane težave možne in pogoste. Otroci so pri tej bolezni nenavadno vzdražljivi, nemirni, slabo spijo, slabo jejo-zavračajo hranjenje, so jokavi in nerazpoloženi. Stanje je prehodno, običajno po tednu dni po pojavu izpuščajev tudi ti, centralni znaki, kot jim pravimo, izzvenijo.
Če se stanje nadaljuje, je potreben pregled, kot vidim, ste že bili pri nevrologu, saj čakate EEg. Črevesni vzrok težav je manj verjeten.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close