Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kratka vrocina pri dojencku

Kratka vrocina pri dojencku

Lep pozdrav.

Prosila bi za vas nasvet. Sem prvic mama in me zelo skrbi. Imam skoraj 5 mesecnega dojencka. Vceraj je v roku 2 ur kakal 4x. To se mi ni zdelo obicajno zanj, ker ponavadi kaka 1x na dan ali pa celo na dva dni. Blato je bilo malo bolj vodeno, ob tem se mu je tudi vnela ritka in okrog mod. Ker se mi je zdelo nenavadno sem izmerila vrocino pod pazduho 38. Vrocina je vztrajala od dveh popoldne do cca osmih zvecer (morda ze prej, pa nisem opazila). Nisem je zbijala, samo zvecer sem ga stusirala. Ponoci vrocine ni bilo, tudi danes je ni. Dojencek je dobre volje, normalno se doji in ceblja. Kaj mi svetujete, ali moram k pediatru? Zelo me skrbi, da se kaj kuha v njem… Ce bi bila bakterijska infekcija ali kaj hujsega, vrocina ne bi padla? Najbolj me skrbi, ker nekih drugih ocitnih znakov bolezni ni. Tudi kakal potem vec ni.
Naj se omenim, da je bil dober teden nazaj cepljen (diteper, pnevmokok, rotavirus). Je lahko to se od tega?

Hvala za nasvete,
Lp

Če dojenček nima nobenih drugih znakov, je normalno razpoložen, se hrani, odvaja urin in blato normalno in se vročina ne bo ponovila, poveste o dogodku na naslednjem pregledu pediatru.
Če pa bi se vročina ponovila, četudi nekajurna, boste poklicali pediatra in se naročili na pregled.
V primeru visoke vročine, slabše odzivnosti, odklanjanja hranjenja, premalo lulanja, neizstisljivih izpuščajev pa greste na pregled takoj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close