Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Hidronefroza

Hidronefroza

Spoštovani.
Sin je star skoraj 5 let in ima blago hidronefrozo na desni ledvički.
Na izvidu piše pielektazije.
Refluksa mu niso dokazali, imel je ultrazvočno preiskavo, ko so mu dali skozi sečnico tekočino v mehur in ko naj bi lulal, niso opazili zatekanja v sečevode. Hidronefrozo smo diagnosticirali ze med nosečnostjo.
V teh letih nismo hodili na bazene ali recimo peskovnike z mivko, da ne bi prišlo do kake okužbe. Do starosti 3 let je namreč imel pogoste infekte in antibiotike, ceprav z gotovostjo ti infekti niso bili dokazani. Osnovna preiskaba urina je bila navadno vredu, urikulti in sanfordi pa katastrofa. Vedno pa je bil tudi sum, da je bil vzorec nepravilno odvzet. V prvih 2 do 3 letih smo urin namrec odvzeli z vrečko in ta postopek nikoli ni uspel ne meni, ne sestram dovolj dobro. Pediatrinja ni vec vedela kaj storiti in dobil je ab.
Sedaj ni imel težav že dobro leto pa pol ali 2.
Zanima me, ce sin lahko gre v bazen, zeli si trenirati plavanje. Sicer redno obiskuje telovadbo za predšolske otroke v atletskem klubu, vendar si zeli samo plavanja. Sporti v bazenu najbrz za njega odpadejo?
Hvala za vaš odgovor.
Vprasanje ni nujno in seveda dam prednost resnejsim temam

Ko je otrok zdržen (kontrolira izločanje urina) in razume navodila (ne sme lulati v bazen), potem načeloma lahko tudi trenira vodne športe. Posvetujte se tudi z nefrologom na naslednji kontroli.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close