Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Spet herpes

Spet herpes

Spoštovani,
zbudila sem se s herpesom na ustnici. 3,5 mesece star dojenček je spal poleg mene in proti jutru je med kriljenjem z rokami zadel tudi moj obraz. Predno sem ugotovila in roko uspela obrisati jo je že imel v ustih. Ga pa tudi polno dojim.
Torej, verjetnost, da je dobil herpes verjetno vseeno obstaja, ampak je zelo majhna? Koliko časa bo potebno opazovanje, enkrat sem zasledila do 3 tedne, drugič pa do 7 tednov?
Hvala in lep pozdrav

Možnost prenosa je, sicer manjhna, pa vendar. Otroka opazujte, povprečno 3-4 tedne je potrebnih za razvoj okužbe oz. njenih znakov.
Znaki bolezni, inkubacijska doba so opisani od- do-. Držimo se povprečnih inkubacijskih dob, vendar pogosto zaradi časa stika ni mogoče zatrdno reči, da ima neka bolezen npr. inkubacijsko dobo 26 dni in niti dneva več in niti dneva manj. Lahko pa rečemo, da je inkubacijska doba 2-4 tedne.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close