Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prezgodnje plazenje, dvigovanje glavice naprej

Prezgodnje plazenje, dvigovanje glavice naprej

Pozdravljeni,
imam dve vprasanji in sicer naš 4,5 mesecev star dojenček je začel ob pasenju kravic pomikati nogice (kolena) naprej podse, kot bi želel iti naprej, oziroma se plaziti. Vem, da je za to še prezgodaj, zanima pa me, ali mu lahko to pustimo ali je bolje, da ga, ko začne to početi, obrnemo nazaj na hrbet? Sam se sicer obrača zaenkrat le na bok, iz hrbta na trebuh in obratno se ne zna. Ko tako poriva kolena podse ima rokice pri miru in sloni na njih.

Ko pa ga nosimo v naročju, v položaju obrnjenega s hrbtom proti nam (podprt pod koleni in čez prsa pod rokicami), je začel tudi dvigovati glavo naprej in ne želi biti več kaj dosti naslonjen, tako da zgleda v bistvu kot da sedi na spodnji roki. Je to v redu, ali je bolje, da ga v takšnem položaju ne nosimo?

Ko otrok popolnoma obvlada lego na trebuhu, je naslonjen na podlahti, nato pa dvigne od podlage prsni koš, začne tudi krčiti kolenca in trenirati štirinožni položaj. Če so vsi gibi, vse gibanje, do sedaj pravilni, potem ga pustite, da nadaljuje svoj trening.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close