Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Celonočni krči pri novorojenčku

Celonočni krči pri novorojenčku

Spoštovani,

Na vas se obračam s prošnjo za nasvet. Naš 4 tedne star dojenček ima že ves čas krče, bolečine pa so čedalje pogostejše. Niso pa vezane na točno določeno obdobje. Največkrat se prične okoli polnoči in traja do jutra. Ob tem zelo joka.

Imeli smo mleko Novalac AC (ne dojim) in, ker so bili krči po vsakem obroku, sem ga zamenjala za Baby love mleko iz DM. Po nekaj dneh se je zgodba ponovila. Trenutno sem kupila mleko Hipp: https://www.hipp.si/mlecna-hrana/izdelki/hipp-organic-combioticR/hipp-organic-combioticR/hipp-1-organic-combioticsupRsup-zacetno-mleko/

Ker sem mu do sedaj dajala kapljice Waya D3, mleko Hipp organic combiotic pa že vsebuje tudi probiotike, me zanima ali mu lahko kapljice dajem tudi v naprej ali bo preveč?

Prav tako me zanima kaj mi še ostane za lajšanje sinovih bolečin. Vetrovne kapljice niso pomagale.

Hvala in Lp,

Zaskrbljena mama.

Krči v trebuhu so v prvih treh mesecih dojenčkovega življenja pogosti in predstavljajo prilagajanje črevesja na nove naloge, torej prebavljanje, vsrkavanje pomembnih snovi iz črevesja …
Če so krči zelo boleči, ovirajo hranjenje, torej otrok zavrača hranjenje, ob tem pa tudi slabše pridobiva na teži, je v družinski anamnezi morda kakšna alergija, potem posumimo tudi na alergijo na kravje mleko. V tem primeru svetujemo prehod na mleko, ki je namenjeno otrokom z alergijo na KML.
Sicer pa vsi ukrepi, ki ste jih našteli. Običajno krči minejo nekje okoli 3. meseca starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close