Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija luknja v pretinu

luknja v pretinu

Spoštovani!

Približno mesec dni od septoplastike in lateralizacije nosnih školjk (na ORL kliniki UKCLJ, v lokalni anesteziji) imam v pretinu (na sluznici na mestu kjer je bila zareza in šiv, ki pa verjetno ni dobro zakrpal rane) luknjo, skozi katero je prehod iz ene nosnice v drugo.
Zanima me, če je to za postoperativno stanje normalno in če se bo tale luknja zacelila in zabrazgotinila, ali pač je to tista od možnih posledic operacije – t.j. nastanek luknje v pretinu. Če je slednje, me zanima kdaj in kako je možno in smiselno (čimprej?) tole luknjo zakrpati (operativno ali kako drugače?). Me namreč moti, boli, piska ko diham in luknja se tudi občasno maši s sluzjo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

En mesec po septoplastiki/RSN in mukotomiji in lateralizaciji spodnjih nosnih školjk (ORL LJ), je v levi nosnici na mestu kjer je bila zareza v sluznico (in tudi šiv, ki zgleda ni dokončno zakrpal rane) luknja, skozi katero je prehod iz ene nosnice v drugo nosnico – torej v nosnem pretinu je prehod med nosnicama.
Sedaj me zanima, ali je ta luknja v postoperativnem času (1 mesec) še normalen pojav, ali pa gre nemara za možno posledico operacije, t.j. luknjo v pretinu? Ali se ta luknja eventuelno sama zaceli ali pa jo je potrebno operativno zakrpati – in kako ter kdaj je to najbolj smiselno (čimprej?) opraviti?
Luknja me moti in tudi rahlo boli, predvsem na levi strani, ter piska ko diham. V levi nosnici se mi tudi občasno nabira krvavkasto rjava sluz. Drugače pa diham bolje kot prej, saj sem imela kriv nosni pretin v desno in kristo s spino. Prvi ORL pregled sem opravila pri dr. Fajdigi.
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Ana

Spoštovani,

čim prej svetujem pregled v nujni orl ambulanti oz. pri operaterju. Prez pregleda težko rečem, kako se bo luknja celila. Morda bi lahko celjenje še izboljšali – popravili z antibiotičnim mazilom.
Čim manj se v nosu dotikajte s prsti in robci, da ne povzročite dodatnih poškodb ali odrgnin ali infekcije.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close