Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sladkorna ali kaj drugega

Sladkorna ali kaj drugega

Pozdravljeni!

Moj 3 letnik se po pol leta ponovno v vrtcu med spanjem polula v hlače. Ker rad pije in veliko lula sem sw odločila da mu izmerim sladkor.
Ker sem izmerila takoj ko sem prišla domov, nisem vedela da je prej pil sok, kedel žemljico in mandarino. Jedel je 5min pred merjenjem. Namerila sem 8.5. Po dobri uri sem ponovila in je bila vrednost 4.2. Ker nisem prepričana kaj je z prvo vprednostjo vas prosim da mi poveste ce je vredu?
Rabim tudi kak nasvet kako resiti to lulanje po pol leta suhosti. Z njim se veliko pogovarjamo, ne delamo drame okoli tega..ampak vseeno me skrbi.

Prosim za nasvet…

mlada mamica

Normalno je, da ima otrok po obroku izmerjen višji sladkor. Naredili ste postprandialni poskus (torej meritve po obrioku) . Otrok tudi sicer ni bil tešč, zato je ta meritev brez pomena. Pomembna je meritev na tešče, ostale med dnevom (ne na tešče) pa le v primeru, da bi bile višje od 10. Skupaj z drugimi znaki sladkorne bolezni.
Včasih se zgodi, da že suhi otroci ponovno lulaje (posebej med spanjem). Kar do 5. leta starosti ne jemljemo kot bolezensko in ne ukrepamo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close